Україна закінчуватиме конфлікт на Донбасі дипломатичним шляхом – Мендель

Читать на русском
Мендель підкреслила, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримують цей крок
Юлія МендельФото УНІАН

Україна планує вирішувати військовий конфлікт на сході країни дипломатичним шляхом. Військові дії нікому не потрібні, в першу чергу, вони не потрібні Україні.

Про це розповіла прессекретар президента Юлія Мендель в ефірі телеканалу «Дом».

«Україна налаштована на те, щоб рухатися далі, рухатися саме дипломатичним шляхом, активізувати процеси», - заявила вона, коментуючи результати переговорів лідерів України, Франції та Німеччини, що відбулися в п'ятницю.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

За словами Мендель, одним з важливих обговорюваних питань, яке підіймалося в Парижі, була розмова про так звані «кластери». Також був підготовлений відповідний документ, узгоджений Францією і Німеччиною, що передбачає деякі конкретні кроки для виконання домовленостей про досягнення миру на сході України.

«Війна нікому не потрібна. Вона не потрібна ні Україні, ні Європі, ні світу. Згадаймо те, що це єдина війна, яка зараз йде в Європі. І Президент Володимир Зеленський готовий зробити все, щоб її закінчити», - заявила Мендель.

Вона також підкреслила, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримують цей крок.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС із закордонних справ 19 квітня. Темою завтрашнього засідання буде загострення на Донбасі.

Нагадаємо, наступного тижня на Донбас приїдуть представники ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: