Необхідно окреслити для Росії «червоні лінії» – Макрон

Читать на русском
У тому випадку, якщо Москва переступить ці лінії, на думку Макрона, Європа повинна відреагувати проти Росії новими санкціями
Еммануель МакронReuters

Західним країнам давно пора окреслити своєрідні «червоні лінії» допустимої поведінки для Росії, перехід яких спричинить відповідь.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю телеканалу CBS 17 квітня.

«Нам слід виробити чіткі «червоні лінії» у відносинах з Росією», - зазначив президент Франції.

Чи стане Україна ближчою до НАТО на тлі можливої російської агресіїКористуючись загрозою нападу Росії, в Україні намагаються переконати НАТО взяти нас під свій захист. Чому така стратегія не спрацює та який альтернативний шлях – аналізував політолог Олександр Радчук.

У тому випадку, якщо Москва переступить ці лінії, на думку Макрона, Європа повинна відреагувати проти Росії новими санкціями. При цьому президент виступив за конструктивний діалог з Кремлем, оскільки відносини між країнами не повинні обмежуватися виключно санкціями.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент України Володимир Зеленський закликали Росію відвести війська від кордонів України.

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном підіймав тему вступу до НАТО. З німецьким канцлером Ангелою Меркель це не обговорювалося.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: