Меркель, Макрон і Путін обговорили Донбас, Зеленського не запросили

Читать на русском
Путін під час бесіди традиційно звинуватив Україну в ескалації ситуації на Донбасі, Макрон і Меркель закликали Москву взяти на себе стабілізацію ситуації на Донбасі
Макрон, Путін, МеркельВідкрите джерело

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і російський президент Володимир Путін під час онлайн-конференції серед іншого обговорили ескалацію на сході України; при цьому президента України Володимира Зеленського до обговорення ситуації на Донбасі не запрошували.

Про факт переговорів 30 березня повідомила пресслужба Кремля.

Путін під час бесіди традиційно звинуватив Україну в «провокуванні ескалації збройного протистояння на лінії зіткнення» і зажадав, щоб Україна виконала всі домовленості, які раніше були досягнуті в рамках нормандського формату і Мінська.

Зі свого боку, Меркель і Макрон закликали Росію взяти на себе зобов'язання щодо стабілізації режиму припинення вогню на Донбасі, як повідомляється на сайті президента Франції.

«Була підкреслена необхідність того, щоб Росія взяла на себе тверде зобов'язання щодо стабілізації режиму припинення вогню в Україні та вироблення шляхів виходу з кризи відповідно до Мінських домовленостей», - йдеться в повідомленні.

На сайті німецького уряду наголошується, що лідери Франції та ФРН також закликали Росію до переговорів у нормандському форматі з метою повної реалізації Мінських домовленостей.

29 березня стало відомо, що президент Росії Володимир Путін планує обговорити ситуацію на українському Донбасі без участі України, заради чого намагається домовитися про проведення відеоконференції з канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном. У МЗС України висловили різке неприйняття подібної ідеї.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: