Кулеба запропонував Макрону схилити Путіна до переговорів щодо Донбасу

Читать на русском
Міністр додав, що зараз більш-менш зрозуміло, як і коли повинна завершитися війна на Донбасі.
Дмитро Кулебаkmu.gov.ua

Президент Франції Еммануель Макрон може переконати російського президента Володимира Путіна почати переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Зараз для цього настав прекрасний момент.

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в колонці Le Figaro.

«Це правда, і французький президент має достатньо лідерських якостей і політичної ваги, щоб дати новий поштовх для відновлення мирного процесу, переконати російського президента сісти за стіл переговорів у нормандському форматі та спробувати нарешті знайти шлях до справедливого і міцного миру. Зараз вдалий час для того, щоб відновити ці зусилля», - зазначив Кулеба.

Міністр додав, що зараз більш-менш зрозуміло, як і коли повинна завершитися війна на Донбасі.

«Справжнє питання - коли це станеться. Волі української сторони достатньо, достатньо її й у наших французьких і німецьких партнерів у якості посередників у мирному врегулюванні. Але з російського боку є явне небажання діяти», - підкреслив міністр.

Раніше Кулеба писав, що президент Росії Володимир Путін не збирається вирішувати питання з конфліктом на Донбасі. Він зайняв вичікувальну позицію і шукає слабке місце «нормандських» держав, щоб вдарити по ньому.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: