Зеленський вирушить до Парижа для зустрічі з Макроном

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський на наступному тижні поїде до Парижа для зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном.
фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський наступного тижня поїде до Парижа для зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Про це повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен в інтерв'ю KyivPost.

Візити Зеленського: скільки внутрішніх і міжнародних поїздок здійснив президентВолодимир Зеленський за час президентства 95 разів їздив в області, а також здійснив 25 офіційних візитів в інші країни.

За його словами, Зеленський відвідає Париж до кінця наступного тижня. Сам посол теж буде летіти в одному літаку з президентом України.

«Основна мета візиту - зустрітися з Макроном один на один», - сказав де Понсен.

Він уточнив, що сторони обговорять нарощування російських військ поблизу східного кордону України і проведення реформ в Україні, особливо у судовій системі.

При цьому посол зауважив, що переміщення російської армії у прикордонних з Україною регіонах «значно відрізняються від того, що ми бачили у попередні роки».

Нагадаємо, раніше раніше відбулися переговори Путіна, Меркель і Макрона – без участі Володимира Зеленського. Темою розмови, в тому числі, була війна на Донбасі.

Прессекретар Зеленського Юлія Мендель прокоментувала переговори Путіна, Меркель і Макрона.

Пізніше Україна запросила переговори президента Володимира Зеленського з російським колегою Володимиром Путіним в складі нормандської четвірки, але отримала відмову.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: