Путін відмовився від переговорів із Зеленським, Макроном та Меркель – ОПУ

Читать на русском
Після загострення ситуації на Донбасі Україна запросила переговори президента Володимира Зеленського з російським колегою Володимиром Путіним в складі нормандської четвірки, але отримала відмову.
Ігор Жовкваrus.lb.ua

Україна після ескалації на Донбасі ініціювала розмову з усіма представниками «нормандської четвірки» – президентом РФ, президентом Франції і канцлером Німеччини. Однак Кремль відмовився.

Про це розповів заступник голови Офісу президента Ігор Жовква в інтерв'ю LB.ua, опублікованому в п'ятницю, 9 квітня.

Росія після Путіна: чому Україні потрібно тримати порох сухимНавіть якщо президентом Російської Федерації стане Олексій Навальний, Україні розслаблятися зарано.

За його словами, Україна зараз планує тристоронню розмову за участю Зеленського, президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Ангели Меркель.

«Тільки відбулося загострення на фронті, ми відразу попросили переговори з усіма трьома представниками нормандської четвірки. Кремль відмовився. Зараз, повторюся, планується розмова з лідерами Німеччини та Франції», - заявив Жовква.

Як зазначив заступник голови ОПУ, Росія не хоче проведення саміту «четвірки», тому що їй не подобається, що лідери Німеччини і Франції відкрито підтримують Україну.

«Питання не в датах. Саме одна країна не хоче проведення цього саміту. Це Росія. Тому що коли сидять лідери вчотирьох, то всі чують позицію один одного. На подібних самітах нас відкрито підтримують лідери Німеччини і Франції. Президенту РФ це не дуже приємно слухати. Крім того, Росії нема чого сказати. Росія не виконала жодного з домовленостей паризького саміту, крім організації режиму припинення вогню. Але і тут ми бачимо, що він постійно порушується», - пояснив Жовква.

У той же час, за його словами, зараз не можна говорити, що Мінський і нормандський формати заблоковані: проходять зустрічі на рівні ТКГ і «нормандських радників».

Нагадаємо, раніше раніше відбулися переговори Путіна, Меркель і Макрона – без участі Зеленського. Темою розмови, в тому числі, була війна на Донбасі.

Прессекретар Зеленського Юлія Мендель прокоментувала переговори Путіна, Меркель і Макрона.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: