Росія доведе своє угруповання на кордонах України до 110 тисяч солдатів – розвідка

Читать на русском
Загальна кількість військ Росії після завершення розгортання може дійти до 56 батальйонних груп
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Росія планує стягувати війська до українських кордонів до 20 квітня, при цьому планується довести загальну кількість особового складу російських військ на кордонах до 110 тисяч осіб.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у своєму Telegram-каналі.

Зазначається, що інформацію про це озвучив на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки начальник ГУР полковник Кирило Буданов. Загальна кількість військ Росії після завершення розгортання може дійти до 56 батальйонних груп. Основні райони зосередження ЗС РФ - окупований Крим, Брянська і Воронезька область.

У Росії підтвердили перекидання «Іскандерів» до українських кордонівОфіційно перекидання ракетних комплексів в Росії пояснюють підготовкою до проведення Параду Перемоги 9 травня

Згідно з даними за 14 квітня, Росія перекинула в ці райони ще 19 батарей, крім цього, зафіксована одна ротно-тактична група, 10 тактичних груп артилерії, а також два загони спецназу, тактична група 12-ї ракетної бригади (шість одиниць ОТРК «Іскандер М») і тактична група 119-ї ракетної бригади (чотири пускові установки «Іскандер М»).

Нагадаємо, за даними Білого дому, Росія зосередила на кордоні з Україною найзначніше число військ з 2014 року.

Президент США Джозеф Байден провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої підняв питання про стягування російських військ до кордонів України.

Раніше в Кремлі прокоментували попередження США про відповідальність за агресію проти України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: