Співпраця Україна-НАТО має мирний характер – Хомчак

Читать на русском
Через загострення ситуації на Донбасі Україна активізувала військовий діалог із Північноатлантичним Альянсом та поглибила співпрацю в Чорноморському регіоні.

Через загострення ситуації на Донбасі Україна активізувала військовий діалог із Північноатлантичним Альянсом та поглибила співпрацю в Чорноморському регіоні.

Однак співпраця Україна-НАТО має виключно мирний характер, заявив голова Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак.

За його словами, ЗСУ активно сприяють реалізації євроатлантичного курсу держави. Зокрема, українські військові беруть участь у спільних навчаннях із НАТО.

Вік НАТО не бачити. Колонка Леоніда ШвецяЗатримано Юрія Зонтова – співробітника Служби зовнішньої розвідки і брата судді Павла Вовка. Непогано б, щоб внутрішнє розслідування торкнулося ширшого кола питань, ніж посередництво розвідника в схемах брата.

«Співпраця Україна-НАТО носить виключно мирний характер і спрямована на зміцнення обороноздатності країни і всебічно сприяє досягненню військових критеріїв набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору. Євроатлантичний вибір України є суверенним правом нашої держави, на яке не має права впливати Росія», - заявив Хомчак.

Раніше в Північноатлантичному Альянсі назвали ключові реформи, які знадобляться Україні для наближення до НАТО і вступу до його лав надалі.

Також нагадаємо, Адміністрація президента Джозефа Байдена підтримує прагнення України до вступу до НАТО, проте остаточне рішення в цьому питанні належить Альянсу. Про це заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: