РФ може готувати для України «грузинський сценарій» – Таран

Читать на русском
Росія може спробувати почати збройну агресію проти України, використавши в якості приводу провокації на кордонах
Зустріч з послом ФранціїМіноборони України

Міністр оборони України Андрій Таран під час обговорення з послом Франції Етьєном де Понсеном зосередження військ Росії біля українських кордонів припустив, що РФ може готувати так званий «грузинський» сценарій.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

«Ми не можемо дозволити собі недооцінювати ситуацію і цілком усвідомлюємо, що Росія здатна планувати для України повторення грузинського сценарію 2008-го року. Для цього можуть бути використані провокації для звинувачення Збройних Сил України в нападі на мирне населення, тим більше, що вже понад 400 тисяч осіб на окупованих територіях отримали російські паспорти», — зазначив Андрій Таран.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Війна Росії з Грузією, що отримала в РФ назву «Війна трьох вісімок», почалася 8 серпня 2008 року з обстрілу розташування російських миротворців в Цхінвалі (Південна Осетія) невідомими збройними формуваннями. В обстрілі Росія негайно звинуватила Грузію і почала збройну агресію проти Тбілісі, в результаті якої грузинська армія була розгромлена багаторазово переважаючими її силами ЗС РФ.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що на тлі стягування російських військ до кордонів України загрози Росії вийшли на державний рівень - у зв'язку з цим Києву потрібно бути готовим до всього.

Раніше РФ озвучила терміни завершення перевірки боєготовності своїх військ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: