У Росії підтвердили перекидання «Іскандерів» до українських кордонів

Читать на русском
Офіційно перекидання ракетних комплексів в Росії пояснюють підготовкою до проведення Параду Перемоги 9 травня
ОТРК «Іскандер»Міноборони РФ

Росія перекидає до українських кордонів оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) «Іскандер», які можуть бити балістичними ракетами на відстань до 500 кілометрів.

Про це повідомляє РБК з посиланням на британське агентство Janes. Інформацію підтвердило Міністерство оборони Росії.

Згідно з даними агентства, поряд з низкою інших підрозділів ЗС РФ, у тому числі 240-мм самохідними мінометами «Тюльпан», пристосованими для стрільби ядерним боєприпасом, у Воронезьку область прибуло кілька ОТРК «Іскандер». Імовірно, вони зі складу 119-ї ракетної бригади, дислокованої у Свердловській області.

У Міноборони РФ підтвердили прибуття ОТРК з Курська до Воронежа і назвали причину - нібито це зроблено в рамках підготовки до Параду Перемоги 9 травня.

«Іскандер» - оперативно-тактичний ракетний комплекс, що здатний вражати цілі на відстані до 500 км, стріляючи балістичними ракетами з ядерною і неядерною боєголовкою. За оцінками США і НАТО, даний ОТРК найбільш небезпечний серед подібних комплексів на озброєнні Росії.

Раніше глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що на тлі стягування російських військ до кордонів України загрози Росії вийшли на державний рівень - у зв'язку з цим Києву потрібно бути готовим до всього.

Нагадаємо, біля кордону України та Росії зафіксували зосередження російських військ. У Кремлі заявили, що російська армія нібито нікому не загрожує і буде перебувати біля кордонів, поки президент РФ Володимир Путін не віддасть інший наказ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: