Вторгнення Росії може привести до Третьої світової війни – Кравчук

Читать на русском
На тлі стягування російських військ до кордонів України загрози Росії вийшли на державний рівень - в зв'язку з цим Києву слід бути готовим до всього.

На тлі стягування російських військ до кордонів України загрози Росії вийшли на державний рівень - в зв'язку з цим Києву слід бути готовим до всього.

Про це в ефірі телеканалу Теперішній час заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Леонід Кравчук.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

За його словами, Україна вже сьомий рік поспіль готова до відбиття російської агресії.

«Сьогодні ця (агресивна, - ред.) риторика перевершила рівень ЗМІ та вийшла на рівень міністра закордонних справ, рівень (заступників глави адміністрації президента Росії, - ред.) Козака і Пєскова - це вже рівень держави, де Україні прямо загрожують і (втратою , - ред.) суверенітету і розвалом держави... Тому треба бути готовим до всього», - зазначив Кравчук.

При цьому, на його думку, не можна сказати, що масштабна війна може розпочатися.

«Але за такої ритоики, при такому скупченні військ і при таких агресивних діях на Донбасі ми повинні бути готовими до будь-якого сценарію», - додав Кравчук.

«Я хочу сказати, щоб Росія розуміла і Кремль розумів, що це не буде парад, якщо вони наважаться, прийдуть у стан неосудності та підуть війною проти України. Це початок широкомасштабного конфлікту, який може перерости в Третю світову війну. Це не буде легкий рух, який вони відчули в Криму. Це буде бій, війна, захист Україною своєї землі», - заявив він.

Раніше РФ озвучила терміни завершення перевірки боєготовності своїх військ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: