Україна готова до нападу Росії – Зеленський

Читать на русском
Зеленський підтвердив, що в Україні прекрасно розуміють реальність сценарію, при якому російські війська почнуть вторгнення в Україну.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна готова до можливого вторгнення Росії, оскільки не можна повністю виключити можливості такого розвитку подій.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив журналістам американського телеканалу CNN під час візиту на Донбас.

Зеленський підтвердив, що в Україні прекрасно розуміють реальність сценарію, при якому російські війська почнуть вторгнення в Україну.

«Звичайно. Ми знаємо, з 2014 року ми знаємо, що це може статися кожен день. Вони готові, але і ми готові, оскільки знаходимося на своїй землі та на своїй території», - заявив президент.

Нагадаємо, в команді президента України Володимира Зеленського існує впевненість у тому, що миру на Донбасі можна досягти тільки політико-дипломатичним шляхом. Військовий варіант вирішення конфлікту виключається.

Раніше радник глави ТКГ Арестович заявив, що військове вирішення конфлікту на Донбасі можливе тільки в тому випадку, якщо Україні нав'яжуть такий сценарій розвитку подій. При цьому напад Росії на Україну стане початком кінця для РФ.

Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков оцінив перспективи війни з Росією. На його думку, оскільки Україна не планує піддаватися на російські провокації та не дає Кремлю спровокувати себе, ніякої війни з Росією не буде. Проте, якщо Росія все-таки нападе, 2014 рік не повториться - переважна більшість українців стане на захист Батьківщини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: