Росію може зупинити тільки сила – ексглава МЗС Литви

Читать на русском
Як приклад військової підтримки Лінкявічюс навів Туреччину з її поставками озброєння і відправку кораблів США в Чорне море
Лінас ЛінкявічусВікіпедія

Єдине, що сприймає всерйоз Росія при підготовці будь-яких агресивних дій проти України - це рівень її військової підтримки країнами Заходу.

Про це написав колишній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс на своїй сторінці в Twitter.

Лінкявічюс навів у приклад Туреччину, яка постачає Україні озброєння, в тому числі БПЛА, і США, які відправили в Чорне море кораблі на тлі ескалації на Донбасі та загострення на кордонах України.

«Відчутні аргументи на землі та на морі - єдина зрозуміла Кремлю мова, яка сприяє деескалації», - написав литовський дипломат.

Раніше радник глави ТКГ Арестович заявив, що військове вирішення конфлікту на Донбасі можливе тільки в тому випадку, якщо Україні нав'яжуть такий сценарій розвитку подій. При цьому напад Росії на Україну стане початком кінця для РФ.

Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков оцінив перспективи війни з Росією. На його думку, оскільки Україна не планує піддаватися на російські провокації та не дає Кремлю спровокувати себе, ніякої війни з Росією не буде. Проте, якщо Росія все-таки нападе, 2014 рік не повториться - переважна більшість українців стане на захист Батьківщини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: