У НАТО озвучили ключові реформи для вступу України до Альянсу

Читать на русском
Основними кроками для України стануть реформа сектору безпеки та оборони, забезпечення верховенства права та боротьба проти корупції
Сер Стюарт ПічThe Times

У Північноатлантичному альянсі назвали ключові реформи, які знадобляться Україні для наближення до НАТО і вступу до його лав надалі.

Про це заявив голова Військового комітету НАТО сер Стюарт піч, повідомляє сайт Альянсу.

Піч заявив про необхідні Україні реформи під час зустрічі з головнокомандувачем Збройних сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком у Львові, яка пройшла в рамках візиту Піча в Україну 6-7 квітня.

Піч схвалив прагнення України реалізовувати ключові реформи, одночасно захищаючи своїх громадян і суверенну територію від агресії в останні роки.

Вік НАТО не бачити. Колонка Леоніда ШвецяЗатримано Юрія Зонтова – співробітника Служби зовнішньої розвідки і брата судді Павла Вовка. Непогано б, щоб внутрішнє розслідування торкнулося ширшого кола питань, ніж посередництво розвідника в схемах брата.

«Ми вітаємо зусилля України щодо втілення головних реформ. Цей імпульс має продовжуватися для того, щоб зміцнити демократичні інститути України, посилити верховенство права, боротьбу проти корупції та продовжувати реформування сектору безпеки та оборони. Ці реформи мають важливе значення, щоб наблизити Україну ближче до євроатлантичних партнерів», - заявив він.

Раніше повідомлялося про те, що Адміністрація президента Джозефа Байдена підтримує прагнення України до вступу в НАТО, проте остаточне рішення в цьому питанні належить Альянсу. Про це заявила прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі.

Нагадаємо, днями віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина заявила, що Україна очікує рішення Північноатлантичного альянсу про надання Плану дій щодо членства України в НАТО найближчим часом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: