Справа Южно-Української АЕС: обвинувачену звільнили від відповідальності

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура вирішила змінити обвинувачення стосовно колишньої фінансової директорки корпорації.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура змінила обвинувачення колишній фінансовій директорці корпорації «Харківський електрощитовий завод «Елетекс-С», головній бухгалтерці ПАТ «СКБ «Електрощит» Валентині Пелих із заволодіння майном у справі Южно-Української АЕС на службову недбалість, а тому її звільнили від відповідальності.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 9 квітня, повідомляє «Слово і діло».

«Звільнити Валентину Пелих від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, на підставі ст. 49 КК України у зв'язку із закінченням строків давності», – йдеться в рішенні.

Вказану ухвалу суд виніс за клопотанням адвоката обвинуваченої. Також ВАКС скасував арешт автомобіля марки Chevrolet Aveo 2014 року випуску, двох квартир та корпоративних прав на частку у статутному капіталі ТОВ «НВП ПРИЗМА ЕЛЕКТРІК».

Як відомо, 5 лютого Жовтневий районний суд міста Харкова засудив Пелих до п'яти років позбавлення волі й звільнив на випробувальний термін в один рік без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та без конфіскації майна.

Після цього адвокати обвинуваченої подали апеляцію на такий вирок, оскільки, на їхню думку, при винесенні такого рішення були допущені істотні порушення вимог Кримінального процесуального кодексу України. 24 липня Апеляційний суд Харківської області задовольнив скаргу й скасував вирок. Судді вказали, що на укладання цієї угоди не було письмової згоди представника потерпілого.

Нагадаємо, справу бухгалтера Пелих передали до антикорупційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: