Справа Южно-Української АЕС: суд виніс ще один обвинувальний вирок

Читать на русском
Один із райсудів Харкова затвердив угоду про визнання провини між антикорупційним прокурором та обвинуваченою в справі ЮУАЕ.

Суд визнав винною колишнього фінансового директора корпорації «Харківський електрощитової завод «Елетекс-С», а нині чинного головного бухгалтера ПАТ «СКБ «Електрощит» Валентину Пелих і засудив її до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, проте звільнив на випробувальний термін в 1 рік.

Такий вирок винесла колегія суддів Жовтневого районного суду міста Харкова, затвердивши угоду про визнання провини між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обвинуваченою, повідомляє «Слово і Діло».

На екс-фіндиректора ХЕЗ також поклали наступні зобов'язання: періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноваженому органу з питань пробації про зміну місця проживання, роботи та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом із питань пробації.

Також суд не обмежував її в праві обіймати певні посади. Крім того, колегією був знятий арешт із майна Пелих: автомобіля Chevrolet Aveo 2014 року випуску, двох квартир і частки в статутному капіталі ТОВ «НВП Призма Електрік».

Нагадаємо, суд удруге повернув обвинувальний акт щодо фігуранта справи ЮУАЕС.

Раніше в цій справі НАБУ повідомило про підозру колишньому президенту «Енергоатому» Віссаріону Кіму. Як відомо, його син також є підозрюваним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: