НАБУ дозволили заочне слідство стосовно експосадовця Южно-Української АЕС

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива та прокурора про здійснення спеціального досудового розслідування.
Дмитро Соколов

Вищий антикорупційний суд дозволив Національному антикорупційному бюро проводити заочне розслідування стосовно колишнього заступника головного інженера, ексначальника Управління виробничо-технічного комплектування Южно-Української АЕС Дмитра Соколова у справі про заволодіння 10,52 млн грн атомної станції.

Таке рішення 28 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказував детектив, 9 червня 2016 року Соколов перетнув державний кордон України в пункті пропуску «Виступовичі» в напрямку Білорусі та до теперішнього часу на територію України не повернувся. Тому йому заочно вручили повідомлення про підозру за місцем фактичного проживання та під розписку матері. Пізніше Соколова оголосили в розшук.

1 листопада 2017 року його затримали у Польщі за орієнтуванням Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва, а рішенням суду Соколова взяли під варту строком на 40 діб. 14 листопада 2017 року НАБУ направило до Польщі клопотання про видачу підозрюваного в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності. За результатами розгляду вищезазначеного запиту Міністерством юстиції Польщі надано дозвіл на видачу Соколова до України, проте пізніше польський Мін'юст передумав. В причинах відмови вказувався стан здоров'я Соколова та особиста ситуація. Тому НАБУ просило суд надати дозвіл на заочне слідство. ВАКС клопотання задовольнив.

18 серпня НАБУ також оприлюднило повістку про виклик Соколова для участі у допиті як підозрюваного та проведенні інших слідчих (процесуальних) дій на 1 вересня.

Нагадаємо, у цій справі САП також обвинувачує колишнього президента НАЕК «Енергоатом» Віссаріона Кіма; його сина Артема; президента DARA Group Едуарда Самоткала; ексбухгалтера ТОВ «Уніс-Центр» і ТОВ «Арстрейд» Світлану Костянецьку та її сина Антона; Дмитра Лисенка, Сергія Юркевича, Олексія Масолобова, Олексія Рибака, Юрія Дмитренка і Володимира Богатчука.

Раніше ВАКС призначив засідання у справі Южно-Української АЕС. Раніше суд відвів прокурора САП і детектива НАБУ від цієї справи. Також суд не повернув обвинувачення стосовно бухгалтера з цього розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: