У ТКГ прокоментували злив плану по Донбасу в ЗМІ: не влаштував Росію

Читать на русском
Публікацією деталей цього плану, зазначив Сергій Гармаш, Росія розраховує вплинути в першу чергу на українське суспільство.
Сергій ГармашВідкрите джерело

Російські ЗМІ змогли опублікувати деталі спільного плану України, Німеччини та Франції по Донбасу, оскільки Росію він не влаштував і Кремль банально злив конфіденційний документ «на сторону».

Про це розповів член української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Це однозначно говорить про те, що Росію не влаштовує пропозиція Німеччини та Франції, і тим більше України. Тому Росія не бачить сенсу в нормальному обговоренні цього документа як дипломатичного документа. Тому вона спробувала зробити його фактором внутрішньої української політики», - сказав він.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

Публікацією деталей цього плану, додав Гармаш, Росія розраховує вплинути в першу чергу на українське суспільство.

«Я думаю, що багато хто зможе побачити тут якусь «зраду», особливо якщо не читати український документ, а читати пропозиції Німеччини та Франції, або Росії. Думаю, це основний мотив внутрішньополітичного впливу на українське суспільство. Ніхто не змушує Росію з нами воювати або загострювати ситуацію на фронті. Не емоції впливають на Росію, а прагматичний розрахунок», - сказав він.

Російська газета «Коммерсантъ» 24 березня випустила публікацію, в якій повністю розкривається суть підготовленого німецько-французького проєкту «Ключові кластери в реалізації Мінських угод». У публікації викладено пропозиції української та російської сторін щодо їх бачення врегулювання ситуації.

Раніше радник глави ТКГ Олексій Арестович говорив, що план не представляють широкій публіці за взаємною домовленістю між сторонами, щоб уникнути інформаційного впливу і чуток, які могли б вплинути на обговорення і реалізацію плану.

При цьому в Кремлі неодноразово заявляли, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: