Українська делегація в ТКГ залишила переговори через «експерта» засудженого за тероризм

Читать на русском
Українська делегація у Тристоронній контактній групі вийшла з-за столу перемовин в ТКГ,  бо Росія залучила засуджену за тероризм експертку Маю Пирогову.
Фото - Радіо Свобода.

Українська делегація у Тристоронній контактній групі вийшла з-за столу перемовин, тому що до засідання ТКГ Росія залучила засуджену за тероризм «експертку» Маю Пирогову.

«Ми попередили про те, що вийдемо, якщо побачимо людей, засуджених за тероризм. Росія про це знала, однак, на моніторі з'явилася ця людина (Майя Пирогова - ред.)», - розповів представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш в ефірі «Україна 24».

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

Україна наполягає на тому, що не розмовлятиме з терористами на переговорах щодо Донбасу.

«Подивимося, як поведеться російська делегація та її представники ОРДЛО на наступному засіданні підгрупи ТКГ. На останньому засіданні це було основне питання, ми майже 5 годин в різних режимах — в тристоронньому, потім в п'ятисторонньому, потім в повному складі делегаціями обговорювали питання неможливості участі людей, засуджених за тероризм, в переговорному процесі. Все залежатиме від позиції Росії насамперед», - сказав Гармаш.

Як відомо, Мая Пирогова очолювала «департамент державної інформаційної політики Міністерства інформації ДНР».

Шевченківський райсуд Чернівців заочно засудив Майю Пирогову до 10 років ув'язнення.

Раніше українська сторона на засіданні підгрупи ТКГ попросила видалити «запрошену» з окупованого Донецька російською стороною «експертку Майю Пирогову.

Нагадаємо, на відеоконференції політичних радників лідерів країн «нормандської четвірки» 18 березня 2021 року пройшло обговорення до повернення в режим повного припинення вогню на Донбасі.

У Кремлі заявили, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: