Франція і Німеччина відреагували на відмову РФ відвідати засідання ОБСЄ

Читать на русском
Франція і Німеччина оприлюднили заяву, в якій заявили про підтримку України і про засмучення щодо позиції Росії.
фото з відкритих джерел

**Франція і Німеччина оприлюднили заяву, в якій заявили про підтримку України і про шкодування щодо позиції Росії. У країн накопичилися питання до РФ на тлі останніх подій через ескалацію на Донбасі.***

Текст заяви був розміщений на сайті постійного представництва Німеччини в ОБСЄ.

Загроза чи залякування: що відбувається на кордоні України з РФЧому Росія стягує війська до кордону з Україною та чи можливе повномасштабне вторгнення на Донбасі, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«Ми також шкодуємо, що Росія не була присутня на сьогоднішній зустрічі і упустила чергову можливість пояснити свої дії. Адже ми хотіли скористатися можливістю сьогоднішньої зустрічі, щоб задати свої питання російській стороні», - йдеться в документі.

Берлін і Париж вказали, що переміщення російських військ біля кордону з Україною викликає занепокоєння.

На думку двох країн, Росія могла б розвіяти таку стурбованість, надавши пояснення. І саме для цього спеціально був створений розділ III Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри і безпеки у військовій області в Європі, підписантом якого є і РФ.

Згідно з ним, країни-учасниці консультуються і співпрацюють один з одним з приводу будь-якої незвичайної і незапланованої активності своїх збройних сил за межами їх звичайного місця розташування у мирний час.

«Україна цілком виправдано ініціювала цей механізм, з огляду на переміщення російських військ, і в своїх діях вона має повну підтримку Німеччини і Франції. Ми шкодуємо, що відповідь Росії на підняті України питання не задовольнила потребу в інформації. Росія не відповіла», - наголошується в заяві.

Німеччина і Франція вчергове заявили про свою підтримку суверенітету, територіальній цілісності, єдності та незалежності України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Росія відмовилася брати участь у спецзасіданні ОБСЄ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: