Росія запізнилася зі своїм «Супутником» в Європі – єврокомісар

Читать на русском
Зараз вакцина вивчається ЕМА, але навіть якщо Агентство дасть їй допуск, це ще нічого не означає
Тьєррі БретонAP Photo

Російська вакцина від коронавірусу «Супутник V» безнадійно запізнилася; вона з'явиться на ринку Євросоюзу занадто пізно, щоб використовуватися, навіть за умови, що вона зможе отримати допуск на використання від Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА).

Про це заявив європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, повідомляє видання Der Spiegel.

Він зазначив, що зараз вакцина вивчається ЕМА, але навіть якщо Агентство дасть їй допуск, це ще нічого не означає.

«Але схвалення ще зовсім не означає, що вакцину можна буде виробляти в достатній кількості. У нормальному випадку повинні пройти багато місяців, перш ніж вдасться налагодити та запустити відповідне виробництво», - зазначив він.

Бретон додав, що в будь-якому випадку російська вакцина запізниться до вакцинації в Європі. Європейський союз планує до літа прищепити все населення, а вакцина з РФ отримає схвалення не раніше літа.

Тим часом канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про успішне завершення переговорів з Москвою про закупівлі російської вакцини від коронавірусу «Супутник V». Відень планує закупити один мільйон доз вакцини.

Нагадаємо, в Росії не менше, ніж чотири людини померли незабаром після того, як отримали щеплення від коронавірусу вакциною власної розробки РФ «Супутник V». Ще у шести осіб виникли серйозні ускладнення.

Раніше Росія подала заявку в ЄС на реєстрацію своєї COVID-вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: