Туреччина принципово не визнає анексію Криму Росією – Ердоган

Читать на русском
Ердоган підтвердив, що Україна і Туреччина домовилися співпрацювати у сфері відновлення територіальної цілісності України
Володимир Зеленський та Реджеп Ердоганpresident.gov.ua

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган в ході переговорів з президентом України Володимиром Зеленським підтвердив принципове рішення не визнавати анексію Криму Росією.

Про це Ердоган сказав на пресконференції за підсумками зустрічі двох лідерів у Стамбулі, повідомляє турецький телеканал ТРТ.

Ердоган підтвердив, що Україна і Туреччина домовилися співпрацювати у сфері відновлення територіальної цілісності України, зокрема, Туреччина візьме участь у роботі Кримської платформи. Також Ердоган висловив стурбованість зростанням напруженості біля українських кордонів.

«Зростання напруженості, що фіксується останнім часом в регіоні, викликає стурбованість в Анкари. Ситуація повинна якомога швидше нормалізуватися, режим припинення вогню повинен дотримуватися, а зусилля з мирного врегулювання продовжитися в рамках Мінських домовленостей», - зазначив президент Туреччини.

Раніше Зеленський та Ердоган за підсумками зустрічі 10 квітня підписали Спільну декларацію Дев'ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: