Зеленський і Ердоган підписали спільну декларацію

Читать на русском
Україна та Туреччина активізують зусилля з метою поглиблення співпраці та координації між сторонами у сфері економіки, торгівлі, туризму, безпеки, оборонної промисловості, науки, освіти та молоді.
Володимир Зеленський та Реджеп Ердоганpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган за підсумками зустрічі 10 квітня підписали спільну декларацію Дев'ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Згідно з декларацією, Україна та Туреччина активізують зусилля з метою поглиблення співпраці та координації між сторонами у сфері економіки, торгівлі, туризму, безпеки, оборонної промисловості, науки, освіти та молоді.

«Продовжувати співпрацю у форматі Квадрига (2+2) на рівні міністрів і координаторів. Підтвердити безумовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України в її міжнародно визнаних кордонах», – йдеться в тексті декларації.

Крім того, Україна і Туреччина будуть робити зусилля для відновлення територіальної цілісності України, зокрема, деокупації Криму і Севастополя, а також частини Донецької та Луганської областей України.

Візити Зеленського: скільки внутрішніх і міжнародних поїздок здійснив президентВолодимир Зеленський за час президентства 95 разів їздив в області, а також здійснив 25 офіційних візитів в інші країни.

«Підтримати створення Кримської платформи як нового формату для врегулювання питання незаконної та нелегітимної анексії Криму Російською Федерацією... Координувати зусилля відповідно до міжнародного права для забезпечення захисту прав людини в АР Крим та місті Севастополі та звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України, включаючи кримських татар. Підтримувати мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей України шляхом діалогу на основі Мінських домовленостей», – зазначено в декларації.

Які ще домовленості прописані в документі:

  • посилення співпраці у сфері боротьби з тероризмом, сепаратизмом та екстремізмом у всіх їх формах і проявах;
  • посилення співпраці у сфері боротьби з проявами транснаціональної організованої злочинності, кіберзлочинності, нелегальної міграції, торгівлі наркотиками та прекурсорами, зброєю та людьми;
  • домовленості про екстрадицію;
  • підтримка Туреччиною вступу України до НАТО, зокрема, підтримка отримання Україною ПДЧ;
  • інше.

Нагадаємо, ми писали, що Зеленський 10 квітня з робочим візитом відвідає Туреччину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: