Макрон закликав ЄС зберігати тверду позицію щодо України у перемовах з РФ

Читать на русском
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що позиція Європейського Союзу щодо України у перемовинах із Росією має бути твердою та єдиною.
Фото з відкритих джерел

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що позиція Європейського Союзу щодо України у перемовинах із Росією має бути твердою та єдиною.

Про це він заявив під час онлайн-дискусії з нагоди відкриття Європейського центру Атлантичної ради, повідомляє Укрінформ.

Зеленський попросив Макрона допомогти із вакциною проти COVID-19Президент України Володимир Зеленський обговорив з Еммануелем Макроном сприяння з боку Франції в питанні отримання Україною якісної ліцензованої вакцини проти коронавірусної інфекції.

«У критичних ситуаціях, які заходять у глухий кут, що стосуються України, а також Навального, надзвичайно важливо бути твердими і мати повну солідарність», - зазначив французький президент.

Він також підкреслив, що у відносинах із Москвою Європа має вести всеохопний діалог та дискусію.

«У цьому дуже чутливому регіоні, я маю на увазі Україну і Білорусь, ми потребуємо політичної дискусії з Росією. Коли я бачу результати попередньої стратегії щодо України, а також нинішньої стосовно Білорусі, – ці результати не є позитивними. Ми маємо відновити засади дискусії щодо цих країн», - наголосив Макрон.

Окрім думки про відновлення діалогу із Росією, Макрон наголосив, що Європа і РФ мають спільну історію і культуру, є географічними сусідами. Він переконаний, що мир та стабільність на Європейському континенті неможливі без переговорів із Москвою.

Нагадаємо, раніше Макрон разом з іншими європейськими лідерами закликав Москву відпустити ув’язненого російського опозиціонера Олексія Навального.

Також ми писали, що президент Франції Еммануель Макрон може приїхати в Україну з офіційним візитом до кінця першого півріччя.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: