Візити Зеленського: скільки внутрішніх і міжнародних поїздок здійснив президент

Читать на русском

За рік свого президентства Володимир Зеленський здійснив 19 офіційних міжнародних візитів, але потім карантин через COVID-19 сильно ускладнив переміщення світом навіть перших осіб. Тоді глава держави переключився на поїздки Україною, особливо часто він виїжджав в області перед місцевими виборами. «Слово і діло» порахувало, скільки з 20 травня 2019 року у президента було внутрішніх і міжнародних візитів і з ким він найчастіше спілкувався на світовій арені.

Володимир Зеленський за час президентства 95 разів їздив в області, а також здійснив 25 офіційних візитів в інші країни.
Візити Зеленського по УкраїніСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Від дня інавгурації і до 23 лютого 2021-го Зеленський здійснив 95 робочих поїздок по Україні. Найчастіше президент їздив на Донбас: в Донецьку область – 12 разів, в Луганську – 10.

Також Зеленський часто їздив в Київську область (9 разів) і Одеську (6 разів). Всього лише за одному разу – до Вінницької, Кіровоградської та Сумської областей.

Майже в чотири рази менше було міжнародних поїздок – 25 офіційних візитів. Частково це через коронавірус, адже в 2020 році через карантин у всьому світі політики менше контактували віч-на-віч. Зеленський відвідував Велику Британію, ОАЕ, Туреччину, Словаччину, Азербайджан, Австрію, Польщу, Німеччину, Латвію, Литву.

Також за час президентства у Зеленського були 194 міжнародні зустрічі і 341 контакт з представниками інших країн і міжнародних організацій. Найчастіше глава держави контактував з представниками Європейської комісії, Європейської ради, Міжнародного валютного фонду та НАТО.

Серед країн у Зеленського найчастіше були контакти зі США і Німеччиною. Тільки по одному разу президент спілкувався з представниками Афганістану, Болгарії, Бразилії, Індії, Катару, Румунії, Португалії, Сербії, Угорщини.

Нагадаємо, авіаперельоти Володимира Зеленського та урядових делегацій з його присутністю в 2020 році коштували українським платникам податків 22,25 млн грн.

Раніше «Слово і діло» дійшло висновку, що президент Зеленський почав більше їздити країною перед місцевими виборами-2020.

Також ми почали аналізувати виконання передвиборчої програми Володимира Зеленського. Минулого тижня ми детально писали про обіцянку: «зарплата військовослужбовців буде на рівні натовських стандартів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: