Макрон запропонує Україні винищувачі Rafale для заміни МіГ-29 – ЗМІ

Читать на русском
Французькі ЗМІ впевнені в успіху і нагадують, що у Франції вже є досвід двох великих військових контрактів з Україною
Dassault RafaleВідкрите джерело

Президент Франції Еммануель Макрон може запропонувати Україні придбати винищувачі Dassault Rafale для заміни радянських МіГ-29. Таку пропозицію він може зробити під час свого візиту до Києва в першій половині 2021 року.

Про це повідомляють видання opex360.com та Intelligence Online.

Спираючись на власні джерела інформації, портали стверджують, що продаж Україні французьких винищувачів Dassault Rafale буде однією з основних цілей візиту Макрона в Україну.

Американська мрія: чи допоможуть Україні винищувачі F-16Командування українських Повітряних сил придумало, як оновити парк військової авіації американськими літаками.

«Президент Франції вірить у шанси на перемогу Rafale в колишньому бастіоні радянської промисловості», - зазначає Intelligence Online.

Французькі ЗМІ впевнені в успіху і нагадують, що у Франції вже є досвід двох великих військових контрактів з Україною – це придбання Україною 55 вертольотів компанії Airbus і патрульних катерів типу OCEA, обидва контракти, до речі, також були підписані в рамках Міжурядових Угод.

Dassault Rafale - це французький багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений французькою компанією «Dassault Aviation». Крім Франції, він перебуває на озброєнні Єгипту, Індії та Катару.

Нагадаємо, раніше командувач Сергій Дроздов на презентації стратегії Повітряних сил-2025 заявляв, що Повітряні Сили Збройних сил України в найближчому майбутньому почнуть переозброюватися на винищувачі п'ятого покоління, перевага буде віддаватися винищувачам за типом американського винищувача F-15.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: