В ООН висловилися щодо ситуації на Донбасі

Читать на русском
Зокрема, в ООН закликали всі сторони конфлікту на Донбасі не вести вогонь по важливих інфраструктурних об'єктах.
Організація Об'єднаних Наційwww.un.org

Організація Об'єднаних Націй закликала всі сторони військового конфлікту на сході України припинити загострювати ситуацію в регіоні та не стріляти по критично важливих об'єктах цивільної інфраструктури.

Про це заявив прессекретар генерального ООН Стефан Дюжаррік 7 квітня.

Дюжаррік зазначив, що залучені в конфлікт сторони повинні зробити все для деескалації ситуації на лінії розмежування. Коментуючи подію 6 квітня відключення помпової станції в Донецькій області в результаті обстрілів з боку бойовиків проросійських НЗФ, чиновник зазначив, що це неприпустимо і закликав сторони не вести вогонь по важливих інфраструктурних об'єктах.

«В результаті обстрілу постраждала лінія електропередач, яка живить помпову станцію в східній частині України. В результаті близько мільйона людей по обидва боки лінії зіткнення залишилися без доступу до води», - нагадав він.

Раніше повідомлялося, що через обстріли проросійських збройних формувань на Донбасі 6 квітня були знеструмлені чотири фільтрувальні станції; через це понад 50 населених пунктів залишилися абсолютно без водопостачання.

Нагадаємо, на терміновому засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей 7 квітня сторони підтвердили необхідність відновлення режиму припинення вогню. Однак відповідна заява не була підписана через позицію, яку зайняла Росія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: