Місія ОБСЄ підтвердила факт загибелі п'ятирічної дитини на Донбасі

Читать на русском
Відзначається, що представники місії змогли поспілкуватися з родичами загиблої дитини і зі співробітниками моргу в окупованому Донецьку
Місце інцидентуВідкрите джерело

Звіт Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтверджує загибель п'ятирічної дитини від вибуху в непідконтрольному українському уряду населеному пункті Олександрівське.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на звіт СММ ОБСЄ.

Зазначається, що представники місії змогли поспілкуватися з родичами загиблої дитини, зокрема, з бабусею. Та розповіла спостерігачам, що в момент вибуху перебувала в будинку, потім почула вибух і побачила сірий і білий дим.

«Вона розповіла, що коли вона вийшла на вулицю, побачила онука, який лежав на землі, і помітила фрагменти осколків і сліди пошкоджень на паркані», - вказується в повідомленні.

Представники місії також поспілкувалися зі співробітниками моргу в окупованому Донецьку, куди доставили тіло дитини. Там розповіли, що дитина померла від вибухової травми та численних осколкових поранень.

3 квітня 2021 року російські пропагандистські ЗМІ та підконтрольні бойовикам ресурси повідомили про загибель п'ятирічного Владислава Шихова в н/п Олександрівське біля Єнакієвого (20 км від лінії розмежування). Російські пропагандисти, Кремль і представники незаконних збройних формувань негайно почали намагатися заробити політичний капітал на цій темі.

Серед іншого, бойовики запустили фейк, що хлопчик загинув нібито від удару українського безпілотника, хоча українська армія в той день не проводила ніяких польотів над територією, де стався інцидент. З іншого боку, окупанти постійно мінують все навколо, з 2014-2016 років в землі залишилося чимало боєприпасів, а нещодавно українськими військовими був виявлений іграшковий літачок, який запустили бойовики, оснастивши його вибухівкою. Будь-який з цих факторів міг бути справжньою причиною загибелі дитини.

Нагадаємо, з початку бойових дій на Донбасі, тобто в період з квітня 2014 року по серпень 2020 року жертвами мін і вибухівки на території Донецької та Луганської областей України стали щонайменше 42 дитини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: