Окупанти залишили без води близько 50 населених пунктів на Донбасі

Читать на русском
Без води завдяки бойовикам залишилися населені пункти Білозерське, Гірник, Добропілля, Покровськ, Українськ, Волноваха, Докучаєвськ, Вугледар, Маріуполь та інші
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Через обстріли проросійських збройних формувань на Донбасі 6 квітня знеструмлено чотири фільтрувальні станції; через це понад 50 населених пунктів залишилися абсолютно без водопостачання.

Про це у вівторок, 6 квітня, заявив глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

«Сьогодні близько 17 години в результаті обстрілу була знеструмлена помпова станція першого підйому Південнодонбаського водопроводу, розташованого в «сірій зоні» між селами Василівка і Крута Балка. На щастя, працівники станції змогли сховатися в бомбосховищі, жертв обстрілу немає. Однак поставки води зупинені», - говорилося в повідомленні.

Помпова станція подає воду на чотири фільтрувальні станції: Карлівську, Великоанадольську і Старокримську №1 і №2. В результаті обстрілу бойовиків через знеструмлену станцію без водопостачання залишилися населені пункти Білозерське, Гірник, Добропілля, Покровськ, Українськ, Волноваха, Докучаєвськ, Вугледар, Маріуполь та інші.

Дев’ять смертей та 250 обстрілів: як минув березень в ООССкільки обстрілів було на Донбасі упродовж березня 2021 року ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

На 7 квітня заплановано огляд станції; сапери, енергетики та працівники компанії «Вода Донбасу» оглянуть місце обстрілу, щоб визначити збиток і перелік робіт. Однак наголошується, що повноцінно зайнятися відновленням водопостачання з урахуванням обставин, що склалися можна буде тільки тоді, коли місія ОБСЄ зможе гарантувати дотримання режиму тиші.

У вівторок, 6 квітня, на Донбасі збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню - в результаті ворожого обстрілу загинув український військовослужбовець.

Україна другий день поспіль зазнає втрат на Донбасі. Сьогодні один військовий підірвався на міні, ще один загинув через обстріл з боку бойовиків.

Нагадаємо, на Донбасі 5 квітня загинули відразу двоє українських військових. Так, в районі Авдіївки боєць ООС отримав смертельні поранення в результаті обстрілу зі стрілецької зброї. Пізніше стало відомо, що в районі Золотого через ворожу атаку бойовиків український військовий отримав поранення не сумісні з життям.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: