Ситуація на Донбасі: 14 обстрілів, загинули двоє бійців ЗСУ

Читать на русском
За минулу добу, 6 квітня, на Донбасі бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. Всього за вчора в зоні операції Об'єднаних сил загинули двоє українців.

За минулу добу, 6 квітня, на Донбасі бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню. Всього за вчора в зоні операції Об'єднаних сил загинули двоє українців.

Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід, поблизу Невельського ворог відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

Біля Пісків і Опитного бойовики застосовували заборонені міномети 82-го і 120-го калібру, а також з великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю, автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети.

Дев’ять смертей та 250 обстрілів: як минув березень в ООССкільки обстрілів було на Донбасі упродовж березня 2021 року ‒ дивіться на інфографіці Слово і діло.

Неподалік Авдіївки, Новоселівки Другої, Кам'янки та Гнутового противник вів вогонь зі стрілецької зброї, автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності угруповання Північ бойовики застосували міномети 82-калібру, великокаліберні кулемети і ручні протитанкові гранатомети біля Новгородського. Поблизу Шумів та Золотого-4 - гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Поблизу селища Новотошківське ворог застосовував стрілецьку зброю.

«Внаслідок ворожих обстрілів, один український воїн отримав поранення, несумісні з життям. Крім цього, в районі операції Об'єднаних сил один військовослужбовець загинув у результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої», - повідомили в штабі.

На обстріл бойовиків українські військові відкривали вогонь.

«Про факт порушення з боку збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представникам ОБСЄ», - додали в штабі.

З початку доби порушень тиші не було.

Нагадаємо, Моніторингова місія ОБСЄ зі 2 по 5 квітня зафіксувала на Донбасі 1600 випадків порушення режиму припинення вогню - 1 424 порушення в Донецькій області та 126 - в Луганській.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: