Донбасу загрожує екологічна катастрофа – Абрамовський

Читать на русском
На Донбасі існує загроза екологічної катастрофи у зв'язку із затопленням шахти «Юний комунар», але на сьогодні радіаційний фон не перевищує норму.

На Донбасі існує загроза екологічної катастрофи у зв'язку із затопленням шахти «Юний комунар», але на сьогодні радіаційний фон не перевищує норму.

Про це в ефірі телеканалу Дім заявив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Олексій ЧернишовМіністр розвитку громад та територій України
Чернишов пообіцяв відновити обладнання комунального підприємства "Вода Донбасу"Сказано 16 березня 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

За його словами, радіаційний фон у Донецькій та в Луганській областях заміряли в лютому і березні, відбирали зразки ґрунтів і води.

«Поки що все в нормі. Наскільки довго триватиме цей стан норми, припустити складно», - зазначив Абрамовський.

Він також підкреслив, що українським фахівцям, представникам ОБСЄ і МАГАТЕ відмовляють у доступі на територію «Юнкома» для моніторингу. За інформацією української сторони, шахта перейшла у мокру консервацію та вже затоплена.

«Наскільки об'єктивною є ця інформація, зараз сказати важко, так як доступу до шахти немає. Якщо це так, то через гідравлічний зв'язок між шахтами води можуть потрапляти з пустот до інших порожнеч, тобто переходити в інші стовбури шахт. Чим це закінчиться - можна лише припускати», - додав міністр.

Раніше повідомлялося про те, що в Луганській області обвалилася шахта.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: