Україна може орієнтуватися на два транші МВФ – НБУ

Читать на русском
Україна в цьому році може розраховувати на два транші Міжнародного валютного фонду. Однак Рада ще має ухвалити всі необхідні закони.
Кирило Шевченкофото НБУ

Україна в цьому році може розраховувати на два транші Міжнародного валютного фонду через більш тривалий процес переговорів. Однак Рада ще має ухвалити всі необхідні закони.

Про це заявив голова Нацбанку Кирило Шевченко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» у середу, 7 квітня.

Новий транш МВФ Україна може отримати до літа – МиловановУкраїна може отримати другий транш за програмою Міжнародного валютного фонду до літа, якщо виконає необхідні умови.

«Головним припущенням нашого макропрогнозу залишається продовження співпраці з МВФ. З огляду на більш тривалий перебіг переговорів, ми можемо орієнтуватися на два транші», - сказав Шевченко.

Він висловив надію, що Рада після вимушеної перерви через локдаун ухвалить всі необхідні для продовження співпраці з МВФ закони.

«Зараз навіть у разі зниження обсягів (хоча я не готовий говорити про обсяги) немає нічого загрозливого. Ці кошти можуть бути заміщені розміщенням євробондів. Ми ж з вами знаємо, що МВФ - це в першу чергу не про гроші, а про довіру до країни. Це потужний сигнал інвесторам», - додав голова НБУ.

Водночас Шевченко підкреслив, що НБУ не буде фінансувати дефіцит держбюджету в разі відсутності фінансування.

«Уже був минулий рік, коли було дуже багато спекуляцій на цю тему. Я можу тільки знову процитувати улюблену статтю закону про НБУ №54: «Національний банк не фінансує дефіцит державного бюджету», - зазначив він.

Нагадаємо, в МВФ назвали умову для отримання Україною наступного траншу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: