Відсутність траншу МВФ не стане катастрофою – Гетманцев

Читать на русском
Україна у 2021 році зможе виконати свої бюджетні зобов'язання, навіть якщо не отримає транш МВФ.
Данило Гетманцев / Facebook

Україна у 2021 році зможе виконати свої бюджетні зобов'язання навіть у тому випадку, якщо не отримає транш від Міжнародного валютного фонду.

Про це заявив голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев на брифінгу у Верховній раді в понеділок, 15 лютого, пише Укрінформ.

Рада на п'ятій сесії займеться «структурними маяками» МВФ – КорнієнкоВР протягом п'ятої сесії з лютого по липень зосередиться на реформах, необхідних Україні для стабілізації економіки.

«Нам пройти 2021 рік без чергового траншу МВФ буде набагато важче, але це ні в якому разі не буде катастрофою. У нас є відповідні ресурси, у нас є відповідні можливості, щоб це здійснити. Ніякої катастрофи не буде. Будуть виконані бюджетні зобов'язання, буде в країні фінансова стабільність, буде валютна стабільність», - сказав Гетманцев.

Він висловив думку, що співпраця з МВФ та іншими міжнародними партнерами має задовольняти інтереси всіх сторін.

«Ми повинні в цих переговорах знайти правильний баланс, щоб не переступити червоні лінії ні нашого суверенітету, ні інтересів українців», - додав Гетманцев, однак не уточнив, про які саме «лінії» йде мова.

Нагадаємо, 13 лютого місія Міжнародного валютного фонду завершила роботу в Україні. Як заявили в МВФ, сторони не домовилися про перегляд програми stand by, проте вирішили продовжити дискусії.

У той же час міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що діалог з МВФ залишається конструктивним.

При цьому раніше в НБУ анонсували, що Україна в цьому році очікує три транші МВФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: