Місія МВФ повернеться в Україну у квітні – Корнієнко

Читать на русском
Місія Фонду приїде в Україну у квітні, коли перестане діяти державне регулювання ціни на газ
Олександр КорнієнкоУкраїнські новини

Місія Міжнародного валютного Фонду повернеться в Україну у квітні 2021 року, після того, як перестане діяти державне обмеження ціни на газ.

Про це повідомив глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, повідомляє «Суспільне».

«Місія МВФ завершила свою проміжну роботу і вони вказали на нюанси в нашій спільній роботі, які їх хвилюють з виконання домовленостей. Сказали, що скоро повернуться, зокрема, після того, як закінчиться наша історія з газом. Вона триває до першого квітня», - пояснив він.

При цьому Корнієнко підкреслив, що ручне регулювання цін - це далеко не єдине зауваження МВФ до України. За його словами, «також їх хвилює судова реформа та антикорупційне законодавство».

Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, що підписав оновлений Меморандум економічної та фінансової політики, в якому будуть врегульовані питання співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною, країна отримає нові маркери та терміни їх виконання.

Раніше в Офісі президента заявили, що Україна може отримати другий транш за програмою Міжнародного валютного фонду до літа, якщо виконає необхідні умови. Йдеться про низку законопроєктів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський впевнений, що Україна отримає новий транш МВФ в цьому році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: