Україна максимально підійшла до взаєморозуміння з МВФ – Марченко

Читать на русском
Марченко зазначив, що Україна рухається за основним сценарієм співпраці з МВФ і домовленості майже досягнуті
Сергій МарченкоМіністерство фінансів України

Україна зуміла максимально наблизитися до взаєморозуміння з Міжнародним валютним фондом, завдяки серії консультацій і переговорів.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі програми «Подробиці тижня», повідомляє «Укрінформ».

Кредитний стоп-кран: із чим пов'язана пауза у співпраці з МВФУ МВФ не поспішають видавати Україні черговий транш кредиту – чекають на реформи. Чи вдасться довго протриматися без позик, і чим це загрожує вітчизняній економіці – розбирався Олександр Радчук.

«Ми дивимося оптимістично на напрямок переговорів, останнім часом воно досить успішно, і останній дзвінок, який був у прем'єр-міністра, свідчить про те, що ми наближаємося до взаєморозуміння з деяких питань з МВФ, які ще буквально місяць-два тому було складно реалізувати. Тому Україна йде за основним сценарієм співпраці. І до нього вже максимально наблизилася», - розповів міністр.

Раніше Марченко говорив, що Україна відчуває себе «некомфортно» без кредитів, що надаються Міжнародним валютним фондом. І така ситуація зберігається з минулого року.

Раніше в офісі президента заявили, що переговори з Міжнародним валютним фондом зараз знаходяться на стадії технічного процесу узгодження і консультацій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: