Україні вже некомфортно без кредитів від МВФ – Марченко

Читать на русском
Терміни нового траншу від МВФ поки невідомі, а отримати фінансову допомогу в іншому місці Україна не може.
Ілюстративне фото24 канал

Україна відчуває себе «некомфортно» без кредитів, що надаються Міжнародним валютним фондом. І така ситуація зберігається з минулого року.

Про це заявив глава Міністерства фінансів України Сергій Марченко в інтерв'ю Liga.net.

За його словами, ще наприкінці минулого року держава відчула брак фінансової допомоги.

Кредитний стоп-кран: із чим пов'язана пауза у співпраці з МВФУ МВФ не поспішають видавати Україні черговий транш кредиту – чекають на реформи. Чи вдасться довго протриматися без позик, і чим це загрожує вітчизняній економіці – розбирався Олександр Радчук.

«Нам вже некомфортно. Так було ще минулого року. Кінець 2020-го був дуже складним, але нам вдалося узгодити параметри бюджету-2021 і отримати макрофін від ЄС. Для цього в листопаді ми два тижні щодня обговорювали бюджет з нашими партнерами. У бюджеті України передбачені нові кредити від МВФ, але можливості отримати фінансову допомогу в іншому місці у держави немає. Програма МВФ є базовим сценарієм для розвитку економіки України» - сказав Марченко.

Також міністр фінансів зазначив, що станом на сьогодні є дискусії щодо бюджетного балансу на 2022-2023 роки. МВФ наполягає на зниженні дефіциту до 3,5% ВВП.

Раніше в Офісі президента заявили, що переговори з Міжнародним валютним фондом зараз знаходяться на стадії технічного процесу узгодження і консультацій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: