Марченко перерахував умови для відновлення співпраці з МВФ

Читать на русском
За словами міністра, це зобов‘язання з відновлення прав НАЗК, відновлення незалежності НАБУ, проведення судової реформи, питання ринків газу та електрики.

Для відновлення співпраці з МВФ Україна має повернутись до своїх зобов‘язань перед фондом.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телеканалу НАШ.

Кредитний стоп-кран: із чим пов'язана пауза у співпраці з МВФУ МВФ не поспішають видавати Україні черговий транш кредиту – чекають на реформи. Чи вдасться довго протриматися без позик, і чим це загрожує вітчизняній економіці – розбирався Олександр Радчук.

За словами міністра, це зобов‘язання з відновлення прав НАЗК, відновлення незалежності НАБУ, проведення судової реформи, питання ринків газу та електрики. Це ті зобов‘язання, що підписані в останньому меморандумі.

Також Марченко прокоментував стан бюджету у 2020 році, зазначивши, що торік було забезпечено виконання бюджету як за видатками, так і за доходами. Перевиконання бюджету за доходами становило 50 мільярдів гривень.

За словами Марченка, перевиконання бюджету дозволило зменшити необхідність запозичень. Україна запозичила на 50 мільярдів менше і це дозволило зменшити дефіцит бюджету.

Раніше в Офісі президента заявили, що переговори з Міжнародним валютним фондом зараз знаходяться на стадії технічного процесу узгодження і консультацій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: