Коронакриза: світова економіка відновлюється швидше, ніж очікували у МВФ

Читать на русском
Глобальна економіка відновлюється швидше, однак нерівномірно. Це пов'язують з додатковим бюджетним стимулюванням у деяких країнах світу.
Укрінформ

Глобальна економіка відновлюється швидше, однак нерівномірно. Це пов'язують з додатковим бюджетним стимулюванням у деяких країнах світу.

Про це повідомив перший заступник голови Міжнародного валютного фонду Джеффрі Окамото.

«У січні ми прогнозували зростання світової економіки у 2021 році на рівні 5,5%. Однак з'являються перспективи більш швидкого відновлення завдяки додатковому бюджетному стимулюванню, особливо у США, і перспективам більш масштабної вакцинації», – зазначив він.

Однак у МВФ стурбовані тим, що збільшується розрив між розвиненими економіками й економіками, що ще розвиваються, що є тривожним знаком для світу.

Капітальні інвестиції в економіку України: як змінювався приріст у 2016-2020 рокахКапітальні інвестиції в економіку України скоротилися в 2020 році на 33 відсотки. Значно впали надходження від іноземних інвесторів.

«Ми прогнозуємо, що сукупний дохід на душу населення в країнах з ринком, що формується і країнах, що розвиваються, за винятком Китаю, в період з 2020 по 2022 рік на 22 відсотки нижче, ніж був би без пандемії», – додав Окамото.

Це призведе до того, що через коронавірус близько 90 мільйонів людей опиняться за межею крайньої бідності.

Нагадаємо, світовий банк раніше повідомляв, що у 2021 році світова економіка зросте на 4% за умови, якщо розпочате застосування вакцини проти COVID-19 отримає широке поширення протягом усього року.

В ОПУ очікують, що у 2021 році економіка України буде зростати

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: