У Зеленського відзвітували про прогрес у переговорах з МВФ

Читать на русском
Радник Зеленського зазначив, що в України є достатній рівень економічної стійкості й без кредитних коштів від МВФ.
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Переговори з Міжнародним валютним фондом, які ведуться офісом президента України, зараз знаходяться на стадії технічного процесу узгодження і консультацій.

Про це розповів радник президента з економічних питань Олег Устенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Наскільки я розумію ситуацію з МВФ, тривають технічні консультації. І глава Кабміну, і окремі міністри, скажімо, міністри фінансів, економіки, соцполітики та енергетики знаходяться на постійному зв'язку з МВФ, в тому числі й НБУ. Наскільки ми розуміємо, в офісі президента йде технічний процес погоджень. І план «А» - це якраз той план, що ми продовжуємо співпрацю з МВФ. Тим більше та частина законопроєктів, які представляли якраз вузькі місця, що стосуються, скажімо, антикорупційної архітектури, реформи судової системи – вони вже були подані в Раду. Тому в базовій логіці ми продовжуємо з ними співпрацювати», - сказав радник.

Кредитний стоп-кран: із чим пов'язана пауза у співпраці з МВФУ МВФ не поспішають видавати Україні черговий транш кредиту – чекають на реформи. Чи вдасться довго протриматися без позик, і чим це загрожує вітчизняній економіці – розбирався Олександр Радчук.

Устенко додав, що в України є достатній рівень економічної стійкості і без коштів від МВФ.

«Але справедливості заради потрібно сказати, що у нас є достатній рівень стійкості – це 28,5 млрд доларів золотовалютних резервів, які у нас є, які перекривають 5 місяців нашого імпорту, вважається ризикованою зона менш як 3 місяці. Фактично зараз у нас є на 70% щобільше, що вважається допустимим мінімумом», - зазначив Устенко.

Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, що підписавши оновлений Меморандум економічної та фінансової політики, в якому будуть врегульовані питання співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною, країна отримає нові маркери та терміни їх виконання.

Раніше в офісі президента заявили, що Україна може отримати другий транш за програмою Міжнародного валютного фонду до літа, якщо виконає необхідні умови. Йдеться про низку законопроєктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: