Україна планує отримати ПДЧ для НАТО найближчим часом – Стефанишина

Читать на русском
Стефанишина нагадала, що прагнення до членства в НАТО України та Грузії було документально оформлено ще під час Бухарестського саміту 2008 року
Ольга Стефанишинаuatv.ua

Україна очікує рішення Північноатлантичного альянсу про надання плану дій щодо членства України в НАТО найближчим часом.

Про це 2 квітня заявила віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина в інтерв'ю ТСН.

Стефанишина нагадала, що прагнення до членства в НАТО України та Грузії було документально оформлено ще під час Бухарестського саміту 2008 року.

Запитання тижня: чому Україна досі не в НАТОВступ до НАТО – це виклик не лише для України, але й для самого Альянсу. Чи варто очікувати поступок для нашої держави щодо надання ПДЧ в контексті зміни керівництва в США – прогнозував політолог Олександр Радчук.

«Думаю, пора нарешті виконати умови декларації Бухарестського саміту і, як мінімум, дати інструкції відповідним міністрам почати підготовку до надання Україні ПДЧ НАТО», - зазначила вона.

На думку віцепрем'єра, Україна точно буде на порядку денному наступного саміту НАТО, але говорити про якусь конкретику поки не варто; втім, буде непогано, якщо міністрам країн-членів НАТО дадуть вказівку розробити для України ПДЧ.

Ще на початку березня 2021 року Стефанишина говорила, що Україна вже давно заслужила право отримати План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) і давно готова його реалізовувати.

Нагадаємо, у п'ятницю, 2 квітня, відбулася перша телефонна розмова президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена. Глави держав обговорили загострення на Донбасі, проблему боротьби з корупцією та пандемію COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: