У НАТО є розбіжності з питання «Північного потоку-2» – Столтенберг

Читать на русском
Столтенберг зазначив, що НАТО, як організація, яка спирається на консенсус між союзниками, не виробило єдиного рішення щодо російського газопроводу.
Північноатлантичний АльянсiStock

Серед країн-членів Організації Північноатлантичного альянсу (НАТО) є розбіжності щодо будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції в Брюсселі після першого дня засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, яке відбувається 23-24 березня.

«Існують різні погляди в НАТО щодо проєкту «Північний потік-2». Такий стан справ існує вже протягом декількох років. Не тільки Сполучені Штати, але також деякі інші союзники критично ставляться, проте всі країни-члени мають розбіжності в думках», - зазначив він.

Столтенберг зазначив, що НАТО, як організація, яка спирається на консенсус між союзниками, не виробило єдиного рішення щодо російського газопроводу.

«Ми концентруємо увагу на тому, як ми можемо збільшити рівень диверсифікації поставок і вирішити питання безпеки енергетичних поставок, але у нас немає жодної позиції по «Північному потоку-2»... Водночас я також переконаний, що НАТО протягом багатьох років показало, що ми в змозі продовжувати зберігати відданість нашому ключовому завданню - обороняти та захищати один одного, попри факт, що іноді бувають розбіжності, як, наприклад ми це бачимо щодо «Північного потоку-2», - додав Столтенберг.

Нагадаємо, 18 березня США застерегли всіх учасників російського проєкту «Північний потік-2» від продовження робіт. Зокрема, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що будь-які спроби участі в цьому проєкті і його будівництва відслідковуються, і покарання послідує негайно.

Раніше в Державному департаменті США підтвердили інформацію про те, що адміністрація нового президента США Джозефа Байдена має намір докласти всіх зусиль, щоб заблокувати будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: