Справу обвинуваченої у шахрайстві адвокатки закриють через її смерть

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання захисника обвинуваченої адвокатки про відновлення кримінального провадження.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відновив кримінальне провадження за обвинуваченням адвокатки Валентини Іванової у підбурюванні особи до надання неправомірної вигоди судді Барського районного суду Вінницької області Володимиру Хитруку та шахрайстві.

Таке рішення 29 березня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 19 травня 2020 року ВАКС призупинив кримінальне провадження до видужання обвинуваченої Іванової або такого покращення стану її здоров'я, який дозволятиме їй приймати участь у судовому провадженні. Однак, як вказав захисник обвинуваченої, його клієнтка померла. Тому провадження необхідно поновити і розглянути клопотання про закриття справи у зв'язку зі смертю обвинуваченої.

Судді призначили засідання на 16 квітня.

Як відомо, судді Хитруку 20 серпня повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди в 20 тисяч гривень. Ці гроші він нібито отримав за ухвалення рішення про непритягнення водія до адміністративної відповідальності за фактом керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння і повернення водійського посвідчення. Однак пізніше справу стосовно нього закрили.

Нагадаємо, суд наклав арешт на гроші Хитрука. Пізніше, Вища рада правосуддя відсторонила його від здійснення правосуддя. Також суд відпустив суддю під приватне зобов'язань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: