НАБУ закрило справу стосовно генпрокурорки Венедіктової

Читать на русском
Антикорупційне бюро ухвалило рішення про закриття кримінального провадження за фактом недостовірностей в декларації очільниці Офісу генпрокурора.
Ірина Венедіктовафото: прессслужба ОГП

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливої брехні в електронній декларації генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, оскільки Конституційний суд України скасував відповідальність за цей злочину.

Відповідну постанову детектива НАБУ оприлюднив активіст Сергій Стерненко, повідомляє «Слово і діло».

Рішення КСУ щодо декларування: топ-6 кримінальних проваджень, які закриютьНАБУ змушене буде закрити справи щодо недостовірного декларування. Серед фігурантів – Ірина Венедіктова, Геннадій Труханов і Максим Поляков.

«Кримінальне провадження, відомості про яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 52020000000000294, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 ККУ, закрити у зв'язку з набранням чинності законом, яким скасована кримінальна відповідальність за діяння, вчинене особою, на підставі пункту 4 частини 1 статті 284 КПК України», – йдеться у постанові детектива.

Як стверджує Стерненко, за вказаним номером провадження й була відкрита справа стосовно Венедіктової. «НАБУ закрило кримінальне провадження щодо незадекларованого годинника генпрокурорки Венедіктової», – зазначив він.

Нагадаємо, Стерненко через суд змусив НАБУ порушити вказану справу стосовно Венедіктової. Пізніше у Національному бюро повідомили, що відкрили провадження на виконання рішення суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: