Кравчук оцінив перспективу повномасштабної російсько-української війни

Читать на русском
Кравчук, серед іншого, зазначив, що Росія може заблокувати залучення американської сторони до процесу переговорів у нормандському форматі.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Варіант повномасштабної війни України з Росією не виключений. Це можливо в тому випадку, якщо Росія не побажає зупинятися у своїх апетитах.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук в ефірі телеканалу «Україна 24».

Кравчук, серед іншого, зазначив, що Росія може заблокувати залучення американської сторони до процесу переговорів у нормандському форматі.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

«Але тоді питання: а які підстави у Росії? Вона ж не може просто сказати, що не хоче, а повинна дати аргументи. Але я переконаний, що США повинні брати участь у цьому питанні, тому що конфлікт на Донбасі – це не тільки українське і європейське питання, це питання можливого широкомасштабного конфлікту, якщо Росія не зупиниться у своїх апетитах», - сказав Кравчук.

Раніше глава офісу президента України Андрій Єрмак заявляв, що Україна за сприяння Німеччини та Франції розробила план відновлення миру на Донбасі, проте Росія поки що цей план не схвалила.

При цьому в Кремлі заявили, що Росія не отримувала від України новий план врегулювання ситуації на Донбасі, про розробку якого заявила Україна, так само як і не отримувала ніяких пропозицій про зустріч в рамках нормандського або будь-якого іншого формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: