Україна готова наступати на Донбасі – Хомчак

Читать на русском
При цьому, як зазначив Хомчак, наступ не залежить від наказу президента, оскільки з цим ніяких проблем немає
Руслан ХомчакГенеральний штаб ЗСУ

Україна готова наступати на Донбасі. Однак перед цим необхідно оцінити ризики та прорахувати сили й можливості української держави та армії.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак в ефірі програми «Бацман».

«ЗСУ сьогодні готуються до різних варіантів і, звичайно, ми готуємося до наступу. Ми створюємо навчальні бази, нам допомагають партнери. Тому що інакше не можна. Якщо ви запитаєте, то ми сьогодні готові», - сказав він.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

При цьому, як зазначив Хомчак, наступ не залежить від наказу президента, оскільки з цим ніяких проблем немає. Наступати потрібно, попередньо розрахувавши всі ризики такого варіанту розвитку подій. Так, у 2014 році перемозі України над бойовиками завадила Росія, яка наповнила Донбас своїми солдатами.

«Сьогодні не в указі проблема. У президента проблем дати команду немає. Просто треба прораховувати наслідки, сили, резерви, можливості держави. Донецьк - це багатомільйонне місто, якщо підемо в наступ, тобто ризики, що загине багато цивільного населення. Треба оцінити ризики, хто проти нас піде», - додав Головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, 26 через ворожий обстріл в зоні ООС загинули четверо українських військових.

У Луганській області 30 і 31 березня в районі населеного пункту Щастя відбудуться антитерористичні навчання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: