Москва хоче обговорити Донбас з Берліном і Парижем без участі Києва, Україна проти

Читать на русском
У МЗС України дали зрозуміти, що категорично не сприймають такої ініціативи російського президента Путіна
Ілюстративне фотоcensor.net

Президент Росії Володимир Путін планує обговорити ситуацію на українському Донбасі без участі України, заради чого намагається домовитися про проведення відеоконференції з канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це повідомляє російський ТАСС з посиланням на заяву прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова.

Пєсков заявив, що заходи нібито готується поза рамками «нормандського формату», проте визнав, що без обговорення Донбасу відеоконференція не пройде. За його словами, зараз питання знаходиться в процесі узгодження між Москвою, Берліном і Парижем.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

«Звичайно, ця тема так чи інакше буде фігурувати на порядку денному. Але це не єдина тема», - резюмував Пєсков.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, своєю чергою, заявив «Європейській правді», що Україна на тлі загострення на Донбасі докладає всіх зусиль для відновлення повноцінного «нормандського формату» і не згодна з ідеєю Кремля про таку відеоконференцію.

«Наша позиція - нічого про Україну без України... Переконані, що тільки в повному, а не скороченому складі Нормандії можна досягти зрушень з ключових питань мирного врегулювання, насамперед забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше в ТКГ заявили, що російські ЗМІ змогли опублікувати деталі спільного плану України, Німеччини та Франції по Донбасу, оскільки Росію він не влаштував і Кремль банально злив конфіденційний документ «на сторону».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: