Резніков розповів, скільки часу знадобиться для розмінування Донбасу

Читать на русском
Міністр зазначив, що вивчав досвід Хорватії по ліквідації наслідків бойових дій 1991-1995 років, які відбувалися при виході країни зі складу Югославії.

На розмінування територій ОРДЛО буде потрібно близько 25-30 років.

Про це заявив міністр із питань реінтеграції Олексій Резніков в ефірі телеканалу Дім.

Міністр зазначив, що вивчав досвід Хорватії по ліквідації наслідків бойових дій 1991-1995 років, які відбувалися при виході країни зі складу Югославії.

«25 років тому закінчилася та війна, а вони (в Хорватії) й досі розміновують свої території. У них досі залишилося близько 500 кв.км нерозмінованих територій. До того ж в дуже важкодоступних місцях: скелях, ущелинах, лісовій складній зоні, в цьому році вони планують розмінувати до 50 кв. км. й якщо математично підійти, то один день війни дає п'ять-шість днів розмінування. Тобто, якщо у нас війна триває сім років, то, згідно з хорватською матрицею, нам доведеться розміновувати 25 років, а то і 30», - заявив Резніков.

Він зазначив, що суму, необхідну на очищення Донбасу від вибухонебезпечних залишків війни, можна буде назвати тільки після повернення окупованих територій і проведення повного аудиту. Але з досвіду Хорватії - мова йде про сотні мільйонів євро.

Міністр підкреслив, що, на думку фахівців, на даний час щільність наявних мін і вибухонебезпечних речовин на території України більше, ніж у будь-якій точці світу.

Раніше посольство США прокоментувало загибель військових ЗСУ на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: