Путін вирішуватиме питання Донбасу мовою ультиматумів – Кулеба

Читать на русском
У 2021 році пост покине канцлер Німеччини Ангела Меркель і Путін фактично залишиться останнім із засновників нормандського формату.
Дмитро КулебаРБК-Украина

Президент Росії Володимир Путін не збирається вирішувати питання з конфліктом на Донбасі. Він зайняв вичікувальну позицію і шукає слабке місце «нормандських» держав, щоб вдарити по ньому.

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в колонці для видання Le Figaro.

За словами Кулеби, Путін обрав стратегію «чекати та дивитися». Чекає він в першу чергу зміни лідерів Франції, України, Німеччини та США.

«Північний вітер»: чи втрутиться Росія у конфлікт на ДонбасіВатажок самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заздалегідь відмовився від військової допомоги РФ.

«Він просто вичікує, щоб знайти слабке місце і вирішити конфлікт мовою ультиматумів, а не компромісів. Водночас попередні сім років показали: ця стратегія безуспішна», - зазначив Кулеба.

Міністр нагадав, що у 2021 році пост покине канцлер Німеччини Ангела Меркель і Путін фактично залишиться останнім зі співзасновників «нормандського формату».

«А ситуація досі в глухому куті, шкодить Україні та Європі, і не несе нічого хорошого, власне, самої Росії. Тому, зараз слушний час спробувати дати новий поштовх мирному процесу. Як і у 2019 році, Франція може знову взяти на себе провідну роль для перезавантаження нормандського формату», - додав міністр.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данилов розповів, що влада Росії живе у своєму вигаданому світі, а також «сують свій ніс» у справи сусідніх країн, де беруться за питання, які їх не стосуються. Це і є головною причиною агресії РФ на пострадянському просторі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: