Поставка нової партії вакцини CoviShield до України під загрозою зриву – Радуцький

Читать на русском
Поставку наступної партії вакцини CoviShield з Індії можуть відкласти на певний термін. Причина - дискредитація препарату в нашій країні, яку помітили в Індії.
Михайло Радуцькийgolos.ua

Поставку наступної партії вакцини CoviShield (AstraZeneca) з Індії можуть відкласти на певний термін. Причина - інформаційна кампанія, яка помічена в Україні проти індійської вакцини.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування, нардеп від «Слуги народу» Михайло Радуцький в Facebook у середу, 24 березня.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз і якого препарату отримає УкраїнаУкраїна отримає вакцини від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX, також уклала контракт з Sinovac і Serum Institute.

За його словами, МЗС України отримало лист від посольства Індії, в якому заявляється про неприпустимість дискредитаційних заяв щодо Індії як виробника медичних препаратів і вакцини AstraZeneca (CoviShield), які закуповує Україна.

«Індійська сторона зазначає, що вакцина AstraZeneca (CoviShield) є абсолютно безпечним та ефективним препаратом, що підтверджено Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Лише на території Європи та Індії вже було використано близько 50 мільйонів доз цієї вакцини. Значні обсяги препарату законтрактували такі країни, як Канада, Велика Британія, Бразилія та інші», - цитує лист Радуцький.

Нардеп нагадав, що Україна підписала контракт на 1,5 мільйона доз вакцини CoviShield.

«Але для виробника не проблема передати цю партію іншим замовникам. Попит на вакцини в світі значно перевищує можливості виробництва», - зазначив Радуцький.

Він додав, що президент Володимир Зеленський доручив міністрам Максиму Степанову і Дмитру Кулебі прискорити поставку наступної партії вакцини CoviShield до України.

А МЗС було доручено переконати індійських партнерів «у непричетності держави і українського суспільства до дискредитації постачальника вакцин».

Нагадаємо, вакцинація індійською вакциною в Україні стартувала 24 лютого. На сьогоднішній день вже почався другий з п'яти етапів.

Напередодні стало відомо, що в Одеській області через два дні після щеплення від коронавірусу померла військовослужбовець. Однак в МОЗ уточнили, що причина смерті жінки - гостра серцево-судинна недостатність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: