Яку карантинну компенсацію зможуть платити бізнесу на Київщині – названо суму

Читать на русском
Минулого разу підтримку від держави отримали понад 20 тисяч підприємців Київської області.
Ілюстративне фотоРБК-Украина

Карантинні виплати підприємцям, постраждалим від локдауну в Київській області можуть скласти до 12,6 тис.грн.

Про це повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін у Facebook.

Якщо завтра локдаун: робота над помилками з досвідом в один рікЯкі висновки може зробити держава напередодні нових локдаунів зважаючи на досвід життя з коронавірусом в один рік – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину. Тому обговорили механізм, який зможе дозволити збільшити виплати підприємцям за рахунок місцевих бюджетів громад до середньої зарплати в області. У нас на Київщині вона в січні 2021 року склала 12 645 грн», - повідомив Володін.

Чиновник зазначив, що минулого разу підтримку від держави отримали понад 20 тисяч підприємців Київської області.

«Зараз на всіх рівнях працюємо над тим, щоб середній і малий бізнес отримав грошову підтримку і в цьому році», - додав він.

Нагадаємо, в Офісі президента у якості робочого механізму карантинних компенсацій підприємцям, які працюють в областях «червоної зони», пропонують використовувати схему для минулого разу - виплатити їм по 8 тисяч гривень.

Раніше радник ОПУ Тимофій Милованов говорив, що карантинні компенсації підприємцям через локдауну складуть не вісім тисяч гривень, як минулого разу. Компенсацію будуть розраховувати, виходячи із середньої зарплати в регіоні, виплати знову будуть проводитися через «Дію». Фінансування програми візьме на себе і місцева і центральна влада.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: